Anak TakNak Gosok Gigi

Assalam ibu2, anak sy umur 1 tahun 6bulan. Gigi dah penuh dh. Masalah sekarang ,dia susah sgt nk gosok gigi. Cuba gosok masa tidur pon susah apatah lagi masa sedar. Boleh tak share apa2 tips? Terima kasih.

2 Balas

susah start Dari awal tumbuh gg ke.sy mmg train dari first tumbuh gg duk dpn cermin n nyanyi utk die.so die dah jd terbiasa.kdg ambik tgn dia Suh gosok same2

Waalaikumussalam. Kena sabar bila anak susah gosok gigi. Kalau saya ajak gosok gigi sama² . Anak nak gosok sendiri gigi dia