Missed abortion

Assalam dan salam sejahtera shbt. Saya nk minta pandangan. kalau ikut LMP saya skg pregnant da 3 bln. Tp since period mmg irregular last 2 weeks tvs scan baru 6 weeks. Masa tu tak nmpk hb. Smlm after 2 weeks tvs scan, kantung mmg mmbesar tp baby size btmbh 1 hr je. Spttnya smlm da 8 weeks. Doktor sejes D&c sbb pntu rahim x buka, kantung pn masih cntik. Sy ada keluar spotting coklat+darah 3 hari sblom tvs tu. Tp saya tak nak d&c. Saya yakin anak sy bole survive. Sy nk biar naturally klu mmg bkn rezeki.Tp doc tak nk amik risiko, dia bg 2 weeks utk tkh d&c. Ada tak shbt yg ada pengalaman baby ok sblom d&c? Sy hrp sgt sblom d&c adapkmbangn baik pd baby sy. Saya da 4 kali missed abortion. Pada kandungan 22 minggu ,12 minggu,8 minggu,10 minggu dan ini kalau skali lg.. rasa sedih sgt...

1 Balas

Have you check thrombophilia? If not, please do. And please ask the doctor to give progesterone injections. It might save your pregnancy. Dont wait for 2 weeks. Please please do this. Wish you all the best.