Milk Booster

Assalam dan hi. Ada tips tersendiri dri ibu2 untuk menghasilkan susu dengan banyak? Share please. Saya dah study macam2, apakan daya..anak first susu saya xbanyak. Sampai kena amik formula. Dengan datang yang kedua ni, saya harap susu saya banyak 😢 ada tips x? Saya diabetic patient 😂 nak minum horlick tu mcm pikir banyak kali la. Share tips please. Xlarat nak makan kurma la ape la,rezeku tetap xde 🥺

6 Balas

kalau nak susu meriah, mind set kena always positif, jangan stress stress. kerap susukan anak 1 jam sekali atau 2 jam sekali. sis fikir macam ni je makin banyak susu yang dikeluarkan, makin banyak susu yang terhasil. kalau sis jarang susukan anak, breast penuh nanti supply drop sebab takda demand. kalau sis ep mom, jadual pump jangan skip dan always kena maintain. kerapkan skin to skin rajin buat power pumping. tandem pumping pun membantu dalam meningkatkan supply susu. paling penting, jangan stress stress sebab boleh mengganggu hormon prolaktin dalam penghasilan susu. semoga bermanfaaat

CL saya bg rebusan kurma merah+longan+goji sbgai milk booster. bleh je beli on9.. tips lain, rajinkan minum air masak, lobak putih penting. milo pn bkesan jgk. pling penting sbnrnya mindset kita sendiri. jgn stress sgt susu sikit. just follow the flow. makan makanan bkhasiat, minum air byk, relax, selalu igtkn diri nk susukan anak sampai dia kenyang.. saya pn anak 1st susu sikit. anak ke 2 alhamdulillah melimpah ruah 😇

hai mommies .. hehe kalau saya masa anak pertama susu kurang ..mak saya bagi minum soya dan minuman herba beli kat kedai cina ..yg ad buah goji, kurma merah dan longan kering . untuk banyakkan susu. tapi anak kedua ni saya beli yang siap packaging . so tinggal rebus je dan minum . kalau sis berminat sya boleh bagi link shopee untuk minuman herba tu

2y ago

https://shopee.com.my/miaiema97/13678527208?smtt=0.0.9 ni sis..selamat mencuba

barlie, birdnest, susu kurma farm fresh, susu kurma almond kismis nilofa, teh roselle, sebelum menyusu, tarik nafas panjang2 tahan, lepas, buang semua benda2 stress, kosongkan fikiran, tngok muka baby, fikir yg baik2. inshallah menjadi.

mindset tu yg penting...saya berjaya susukan anak smpai 2 tahun...skrg pregnant lg..mindset masih sama..nak susukan anak smpai umur 2 tahun juge..insyallah Allah permudahkan

Klau taksilap saya , minum air kotak longan kurma . Jenama marigold klau x silap . Sbb ramai kata air longan tambah susu badan . 🥰

2y ago

Yup betul 🥰🥰