Minum air gula

Hi mommies semua. Boleh bg tips tak utk taknak sangkut gdm. Saya ada dgr kena minum air rebusan barli la, kurma cina la apa la. Kalau sesiapa ada tips boleh share? Kalau kurangkan manis dlm makanan and minuman tu dah buat. Cumanya nak tahu extra tips yg saya mungkin tak tahu #SeriusTanya #bantujawab

2 Balas

tips sy, amalkan diet seimbang.banyakkan sayur+buah. kalau lapar nk kunyah2 mkn buah. tgh mlm bila lapar, buat salad buah. biasanya kalau craving,tu tanda bdn kita kurang air..pastikan air minum secukupnya utk elak trace protein dlm air kencing pulak nt. wktu prgnt ni mmg hormon tak stabil, berat mudah naik walau mkn xseberapa. tp kalau tak jaga lg naik

Sy sepanjang pregnant mmg takda sangkut gdm. Alhamdulillah sbb sy minum air kosong je tiap hari 2L