Nasi lemak

Aslmkum...saya sekarang 22 minggu bole ke makan nasi lemak.td baru je makan nasi lemak tp rasa senak kat kat bawah rahim..baby pun gerak2..kenapa ya?

12 Balas

saya prgnt hari2 makan nasi lemakk alhamdulilah dh selamt dh pon brsalin cuma jgn makan terlalu pedas kdg tak tahan kesian baby sbb dia boleh makan apa yg kita makan

Baby gerak sbb kita makan . Lagipon baby dh boleh rasa apa yg mommy makan sbb tu lah . Mkn pedas boleh tp jngan terlampau pedas ye mommy .

Blh je mkn ns lemak..slalu sy dgr x blh mkn nenas & minum air tebu n gas je.. x prnh lak dgr x leh mkn ns lemak

Saya setiap kali mkn nasi lemak dia gerak2 lepas tu dia tidurrr kalau dia lapar dia tendang2 balik ajk mkn hahaha..

baby suke kalau kite makan.. nanti dier gerak.. pastu tidoo hehe.. nanti lapa.. gerak gerak lagi

bgi Sy la. lps mkn mmg bby aktif.. bukan salah nasi lemak melainkan sis cirit biritt

boleh ja..sy makan tiap hari..mmg lepas makan baby bergerak..tu normal..

saya rasa ok jk kot. Jgn jk nasi lemak yg ade smbal pedas dear.

saya smgu 3 4 kali mkn nsi lemk.. alhamdulillah ok.

Boleh je sis, tp jgn yg pedas ya..