Breastfed makan nasi lemak

Salam and hi mommies! Nak tanya. Saya baru habis pantang. Boleh ke ya kalau nak makan nasi lemak? Ada effect ke susu untuk baby nanti makan pedas? #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

8 Balas

Boleh je. Cuma jangan makan makanan yang terlalu pedas. Boleh menyebabkan baby kembung. Pedas terlampau pun boleh bagi side effect pada badan kita. Masa menyusu badan boleh je makan macam2 TAPI make sure biar berkhasiat lah. Utk badan sendiri dan baby. Kalau ada alah terhadap certain food, jangan cari pasal makan 🫢😬

saya tak habis pantang pon dh makan nasi lemak. boleh je nak makan pedas. xjadi masalah. percent yg masok dlm susu ibu tu sedikit shaja. ikot tahap kepedasan yg ibu makan. boleh refer link penerangan dr doctor irma https://vt.tiktok.com/ZS85jDc88/

1y ago

sama2 awak☺️. kita boleh makan pedas. biasa la tu awak mcm org tua2 cakap la kalau kita makan air ais baby selsema. xde la awak. kita boleh minum ais. selsema tu berpunca dr virus dn environment persekitaran kita☺️

Sy seminggu pantang dah mkn nasi lemak 😂 tp mak sy buat nasi lemak letak halba sikit. Sambal sy amik sikit je buat raso raso sbb takut jugak pedas

TAK BOLEH makan nasi lemak kalau takde sambalnya 😌

Boleh sangat asalkan tiada alahan

1y ago

Terima kasih atas perkongsian sis 😊😊

boleh kalau xde alahan

Boleh makan.

1y ago

Terima kasih atas respond diberi

boleh je

1y ago

Terima kasih respond sis 😊