Menunggu hari

Asalamualaikum mommies, ada tak yang tengah menunggu masa je nak bersalin & tak balik kampung? saja nak sedapkan hati nak cari geng tak balik raya. kadang sedih plus takut juga pikir tiba2 bersalin masa raya 😂

23 Balas

Sy 36w+.. Sy balik kg dri kemaman - kelantan.. Hati nii nk sgt jumpaa family sblom beranak.. Padahal pantang dekat klantan jgk.. Nak jumpa adik beradik.. Susah nk berkumpul, masing2 dah bersuami dan dduk jauh2.. Kalau balik kg belom tntu semua ada.. Thn nii je, semua balik kg.. 😅 Harap lepas redah jemm, dan ckup due kuar dgn mudah laa yee.. 😁 #firstmom

Tenang je..saya week 35 pon xbalik sbb mikir xtahu berapa jam nak menghadap jeng..doa panjang umur diberi kebaikan dlm kesihatan supaya dpat beraya di kampung tahun depan In Shaa Allah♥️ Semoga Allah permudahkan urusan Amirah dan kita semua💪🏻

12mo ago

In shaa Allah, Aamiin ☺️❤️

Sy pun sma wlau pun due sy jauh lgi.. Skrg bru 37 minggu 1hri.. Sy bersalin 9/5..Mntk2 kluar awl xnk ikut due. 😅Skrg x lrat nk blik kg suami.. Kt ari2 sllu sakit kaki bngkak celah kangkang sakit slma ni elok je x sakit

12mo ago

wahhh awal jugaa mood standby ni semoga kita dpt makan dlu sblum berpuasa nk pantang hahahaha

sy pon xbalik kg...35w...wlpon dh taw date admit ward n date czer...xlarat nk balik..lg pulk duk langkawi...nk balik perlis kne naik feri...nk balik umah mak kat melaka jauh sgt 7 8jam...so duk je la diam2 kat lkw...

Saya pun xbalik sis. Sekarang 36 weeks, dah xlarat duduk lama2 dalam kereta. Takut jugak jadi apa2 dalam perjalanan. Duduk rumah boleh lah buat senaman2 untuk cepatkan bukaan sebelum kena serah diri nanti.

Saya due date 3/5 .. tgh pening nak balik kampung ke tak husband suggest tk yah balik kampung. Tp saya rasa mcm tk rasa kalau balik kampung 😆 ramai rupanya senasib kan .. semoga urusan kita dipermudahkannn

Sy 35week 4 hari. Suami ajak blk kg di kedah thn ni. Mak mertua nk buatkn aqiqah utk anak 1st kami di kedah. Rasa serba salah nk blk atau x.. ade problem hb low plak. Tp badan rasa sihat lg ni. Dilema sgt..

SY pun X BLK..skrg 38mggu.. deu 30/4... tp perut sakit main2 je..sedih pun ada jugak..rasa raya tahun ni X meriah cm tahun LPS...lg pun turn tahun ni raya belah suami,beraya belah mak mertua..

saya 37w hihi balik kg dekat2 je kalau yg cm dari jb ke ipoh tu tak balik laaa risau kang tiber2 anak nk kluar tapi in sha allah kita yg mana tggu harini sempat berayaa 😂😂😂😂

12mo ago

samaaa saya pun selalu pujuk ckp saya nk makan ketupat rendang dlu pastu baru bg mama dia ni puasa dari semua lauk hahahah harap kita dpt makan ketupat rendang mcm2 kuih lagi pastu nk kluar kluar laaa 😂😂😍😍😍

sy balik rumh mak je dekat tk blik pun kg belah suami sbb tau konfem jem , kita ni duk kira hari je nk bsalin tkberani nk ambil risiko , tkpla raya haji boleh blik sna