tanda tanda bersalin

Asalamualaikum ibu2 yg sudah pernah bersalin.. Blh bgtau tak tanda tanda bersalin.. Sy dri pagi td lg perut rasa tak selesa, kejap mengeras lepas tu macam sakit.. Tp tak ada tanda2 air or darah keluar.. Harini baru masuk 37w1d.. Nak pergi hospital risau tanda palsu.. Maaflah bertanya sbb bby first kn.. ? baca kt google pening pulak kepala baca..

1 Balas

ikut pengalaman saya, saya takde turun darah. cuma sakit perut mcm senggugut tak berhenti ( contraction ). terus pegi hospital.baru 2cm. tolak masuk labour room sbb ketuban sikit. baby pun dah matang suruh bersalin jugak . doktor pecah ketuban. lps 24jam contraction 39w 4 hari, selamat lahirkan baby.