Kandungan 18week tak nampak perut (chubby girl)

Asalamualaikum hai mummy nak tanya normal ke perut tak nampak lagi untuk kandungan 18mimggu badan chubby bukan nak tunjuk ke apa tahu aurat cuma nk tahu normal ke ye ? Lemak bahagian perut ada yang saya nampak benjolan sikit di atas perut maaf bertnya srs nak tahu jangan kecam ye anak first jadi saya taktahu sangat sebab chubby and perut ada lemak ke jadi perut pregnant x nampak? 😅

Kandungan 18week tak nampak perut (chubby girl)
41 Balas

Hihi sama la kita. Sampai org ckp ko ni pregnant ke idak? Sy jwp pregnant la. Mak dia xxxxxl kan. Hahaha. Xpe normal tu sis. Sy pun masuk 30w kot br nmpk perut. Perasan pun sbb kancing kain dh sendat. Ada jugak ibu² yg lain jelous sbb perut sy kecik jd sng nk bergerak banding mereka yg besar perutnya. X kisah kecik ke beso ke jnj nurse ckp okey doktor ckp baby sihat, Alhamdullilah.

Sy pun sama perut tak berapa nampak & first baby juga. Sy tak chubby tapi badan jenis curvy; tummy je flat. Masuk 7 bulan baru lah nampak pregnant. Skrg laju je perut ni membesar sebab baby dah semakin berat. Hehehe. Tapi tu lah, third trimester ni la suddenly perlu beli baju/seluar baru sebab dah sempit😆

saya pun chubby jgk msa pregnant 30 week bru nmpk baby bump klau sblum ni xnmpk pun siap ada yg ckp nmpk kurus je xtau la😅 pdahal tgh pregnant kurus apanya🤣 maybe sbb alahan teruk kot pas tu berat bdan prnah drop mendadak so org xtau kita pregnant... #firstmom #37week✌️

hai jn risau sis... saya pun time pregnant tak nmpk sngat benjolan dah masuk trismester 3 bru nmpk sikit2... sbb badan chubby2 so orng ingt perut buncit je.. sampai orng lain pun tekejut sbb tiba2 dah nak beranak 😆😆😆😆😆.. asalkan bby sihat je sis.. jn risau 🥰🥰

normal je awak..yg penting setiap kali checkup doctor kata baby sht dn aktif dah lega bagi sy.. sy yg badan biasa2 ni pon masa 1st pregnancy haritu 7-8bulan baru nampak perut.. 2nd pregnancy ni je 5-6bulan perut nmpk awal

hi sis, tu normal. perut saya pun tak nampak sampai nak masuk 20 minggu. nanti dah 3rd trimester baru nampak baby bump. enjoy perut yang sekarang sbb pasni besar susah nak gerak sana sini 😂

normal sgt...sya overweight..now nak masuk 31weeks..perut nampak mcm biasa je..tpi bby agak besar kata dktr...cuma bby bump tak ketara sgt..sebab badan memang chubby🤭🤭..tkpe lah asal mummy dgn bby sihat² je sis

saya yg kurus ni pun tak npak awak. duk tunggu masa ni pun org still tegur perut kecik, mcm 4-5bulan. dulu kisah juga, tapi da lama2x malas da. janji tiap kali scan berat baby okay semua, takpa da. ☺️ .

sy cubby gak..tapi dah nmpk..18w.. mungkin sbb sy pregnant twins kot.. lain org lain sis..jgn isau...asalkan baby sihat

Sama jee sy jenis bdn besar tinggi dah 22week pun tak nampak lg baby bump nmpk mcm buncit biasa je😅😅 tp bila g scan dktr ckp baby sy besar alhamdulillah lega sikit...