Tak Period Lagiiii

Asalammualikum mummy semua.. saya bersalin bulan 10/23 yg lalu. Tapi sampai Hari ni saya masih belum period. Mmg sy BF tapi bukan la 100% BF. Now baby dah nak masuk 7m dh. Tapi saya masih blm period. Siapa Ada pengalaman mcm ni? Normal ke? Masa 1st baby dulu after 3m dah period..risau jgk takut2 melekat balik tak sedar😅😅

10 Balas

Saya bersalin awal bukan 9 pun belum period 😃 dr kata normal jee hormon lepas bersalin tak betul sangat. Masa bersalin first dulu setahun setengah baru period semula. Period yang first tu berlambak2 tiap 3-4 jam kena tukar pad 😂😂

Hi, saya pun bersalin 10/2023 fully direct bf & still belum period. Dah check upt tak preg pun. Normal. Sebab family saya semua sama lepas setahun baru period 😅

ank pertama 13bln xdtg period. yg kedua ni xtaw la bpe lame. normal aje.. nnt pg kk check up baby, try tnye nurse.. ok x ok. xde la risau kn

Waalaikumussalam, same sy sis bersalin bln 10/23 belum jgk dtg period..taktau lah normal ke tak tp ade jugak geng. hehe

according to doctor, it's ok kalau BF belum datang. lebih baik krana sepatutnya hormon BF stop period.

hi sis,saya bulan Jan dah period ; not DF,hnya pump susu.. sis pergi la test upt manatau sangkut😁

normal je...saya masa ank first yg lmbt period, ank ke2 ni cpt

rasa nya normal ja . sbb sy 5bln bru mai period

Check upt tengok

try la buat upt