Period ganggu susu badan tak?

Hi. Sy new mom... sy habis nifas pada hari ke 45 lepas bersalin. Then period lepas seminggu tu. Tapi darah mcm org dah hujung2 nak habis period. Bulan ni dah start darah mcm biasa (fresh). Mengganggu tak penyusuan utk baby sy bila dah period? Risau baby xcukup susu sbb fully bf. Ank mmg tolak botol sepenuhnya... #firstbaby #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

1 Balas

Alhamdulillah setakat ni penyusuan susu saya kpd anak saya OK dlm tempoh haid. Minum air kosong secukupnya. Puan, darah nifas terhenti kurang 15 hari dlm tempoh 60 hari bersalin masih dikira nifas ya.

2y ago

ye betul .. sy slpas 60 hri dtg haid, darah kluar mcm haid biasa sblm ni..