Tak period

Normal ke lepas bersalin dah 4 bulan tak datang period. Haritu last berhenti darah nifas after bersalin 54 hari. Lepas tu masih takde tanda tanda period pon. Sebelum ni mmg period saya teratur je. Saya fully bf anak sampai umur dia 3 bulan. Bila dah masuk kerja dah campur formula. Normal ke masih takdatang period?

2 Balas

kalau puan dh try chck upt dan ia tidak positive ia adalah normal.. tp jika puan risau puan blh try jumpa doc pakar wanita utk chck .. mcm mil sy dlu setahun xdtg period sbb fully bf ank..mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

Normal utk ibu yg bf.. sama mcm sy jgk, dah 3 bulan xperiod. Ni bby masuk 4 bulan baru dtg period. Waktu bf, hormone prolactin byk so hormone ni akan prevent dari dtg bulan