Anak selsema & batuk

Area Kl Selangor sekarang musim hujan so anak pun batuk and selsema tak pulih pulih. Ada petua or ubat yang best tak untuk hilangkan selsema dia?

9 Balas

Anak umur berape?utk sementara sy sagat kunyit hidup, taruk kat btg hidung ke dahi..bentuk T..rajin buat, InsyaAllah.. doktor pakar HKL pon ckp, tak pe, sbb luaran kn dan tak membahayakan bayi.. klau anak dh setahun ke atas, sy bg madu+lemon je.. alhamdulillah batuk ok..

Kalau saya... Sapu minyak asma kat belakang badan dada.. Hidung sikit.. Telinga dan tapak kaki.. Pastu pasang stokin.. Tak kira anak besar ka.. Anak kecik.. InshaaAllah... Kurangkan selsema..

Mak cik sya punya petua..letak kunyit kat hidung..bukan dalam hidung yer..kunyit tu tumbuk lepas tu letak kat hidung atau kening..kalau tak pun letak vicks vaporub kat dada

saya masak bawang putih dengan minyak kelapa...nnti saya lumur kt dada dn belakang baby...insha Allah kahak dan selesema hilang..

Boleh guna kunyit, letak dekat hidung baby.. Tapi Saya guna young living essential oil. Alhamdulillah serasi.

pakai audelia naturals. very recommanded 👍

pantau kandungan air.tkt dihydrated.

Utk nose block standby sterimar..

guna balsam Najeehah...