muka muka menunggu kt kk

Appointment pkul 8..Datang pukul 7.45 skrg pukul 10 lebih nama tak panggil2 lg .. Org yg baru dtg ni yg dipanggilnye dulu.. Bila tanya nurse knp lama sgt "jawapannya buat aku rasa lagi lapar , "maaf puan, terlepas pandang" kau rasa aku byk masa nk menunggu berjam2 gini? #makgeramni?

23 Balas

Uish lamanya time menunggu tu sis. Last2 telepas pandang. Sy ni pun bila nama lambat kena pggl pernah gak terfikir nak Tanya. Sekali p la Tanya pastu kena marah lak 😒. Slh ke bertanya. Sbb selalu kalau da letak buku n amik no. Giliran setengah jam kemudian kena pggl da. Ni sampai 2 jam x kena pggl.

4y ago

Thanks sis

Samelah. Saya last week. Blh plak bduyun² org yg lmbt jadi awal. Saya x kena panggil². Saya dtg tanya balik. Then dia jwb benda yg sama. "maaf. Sorry². Buku awak tertindih. Tak nampak." Saya? Maafkan jerlah. Part dia salah kita ok jer. Cuba plak kita yg salah mau tak dimakan habis²an..

4y ago

Kan Kan Kan...Tak suka camni

Sabar ye sis. Nurse pun manusia biasa. Saya pun pernah kena juga. Saya pernah kena kat hospital. Saya DTG awal dah. Memang dpt no. Pun awal. Tapi tak panggil2 nama saya. Rupanya diorg tak jumpa fail saya. Sabar je lah. Dah naik kematu bontot duduk atas kerusi.

Banyak kali dah kaji benda ni, bila timing da nak waktu rehat mereka dan blackout, mmg laju buat kerja.. Bila datang awal, orang lain yg lambat dia panggil dulu, bila datang lambat di perlinya kita.. Mmg klinik ke hospital mmg mcm ni. Kerajaaannn kannn....

Selalunya klu appoiment kol 8..kol 11 lebih baru siap..musim covid ni kol 9.30 dah siap..boleh pulak cepat pelik rasanya...tak paham dgn kk ni kadang2..selama ni yg ramai penuh sesak tu org yg gi tuk appointment ke org yg menungu tu yg jadi lama

Biasa.... Aku 7.30 dah menunggu di kk... Alik2 nama org lain Yg depa panggil... Tak apa aku sabaq... Dah la tu sampai pukul 12.30 baru boleh balik dah la lapaq. 🤦‍♀🤦‍♀🤦‍♀

saya pernah dtg pukul 10 pg..sampai 4 ptg x dpt jumpa doc..saya mintak balik..diorg bg appointment..pegi tarikh appointment pun dpd pukul 8 sampai 12.30 baru jumpa doc..agak2 kita x letih ke..

Sya pun sbelum isu covid ni biasa kalau jumpa dokter dan nurse mau tunggu lama, makan masa 3jam dari pkul 9-12. Tapi skrng musim covid ni cepat je 1jam macam tu dah siap...

Kat tpt klinik sy pun mcm tu...awal kite pergi last pulak nama kite dipanggil ..yg lambat dtg dh dipanggil nombor...geram dibuat...bila ditanya kite pulak disindir

4y ago

Ok...dh pernah ade org aduan dulu Kat klinik tu..but still sama aja ...😊

Sigh.... sorry you have to go through this sis.... its so unfair. lepaskan jer frustration kat nurse itu.... bagitau yg kamu ni bukan mama yg boleh diperbodohkan.

4y ago

Kdg bukan salah nurse 😭 tpi doc yg lmbat ii kn masa . Doc dh siap stu pesakit terus dia rehat kjp lepas tu bru panggil org lain lgi . Selalu kena mcm tu . Nmpk nurse dh ambil buku kita lama dlm setengah jam or 1 jam bru doc panggil 😭 padahal dlm tu tkde org pun and tkde pesakit keluar dri bilik tu . L3pas tu kalau dpt doc yg hmmm tah nk ckp mcm mna, dia check just 3 dua minute lepas tu dh settle 🙃🙃 tunggu lama tpi doc tk ckp apa ii ahli ii je dh siap blh balik 😭 perit sngt . Kalau g swasta pula laju tpi tu lh kdg doc dia tkut ii kn kita, katanya air ketuban bnyk sngt baby blh mati lemas apa semua tpi lepas tu ckp kita ini drh tinggi lh apa lh rahim kat bawah uri kat bawah 🤦🏻‍♀️🙃 bgi ubat itu ini bayar 5 6 ratus 🙊😅 kat gov doc pakar doc biasa ckp semua normal so mcm hmmm tk tau nk ckp apa . Doa je mmpu . Apa ii pun minta doa kn sya ye time ii covid ini dh nk bersalin tinggal tunggu hri je lgi . And hrp mammy ii yg lain pun dipermudahkan semua .