Sakit pinggang n tulang belakang

hai saya dah 34 minggu bhgn pinggang n tulang belakang ni sakit sangat2 nak jalan pon sakit. Ade sapa yg tahu mcm mane nak buat Tak ? dah letak minyak panas tapi tetap sakit. sy letk minyak panas tu kat bhgn punggung je tau .

2 Balas

perut makin besar, baby makin besar or berat makin bertambah memang akan rasa sakit pinggang n tulang belakang sis, sy masa preggy yg sulung dlu perut besar sgt n berat badan naikk mendadak, sampai sy xboleh tdo baring, hanya boleh tdo menyandar je, sy mintak suggestion dr nurse, nurse advise amek vitamin cal mad D amway, calcium tambahan utk kuat kan tulang, alhamdulillah makan tu kurang sakit, boleh baring, sampai sy preggy ke 2 ni pon sy makan, jga berat alhamdulillah xsakit belakang mcm yg first dlu

Banyakkan minum susu, jaga postur badan ye