Sy da 36w sakit celah kgkang & anu, perut kerap mgeras, bjln & bgrak mest nak kncing, nak bsalin kah

Apakah ni tanda nak bersalin

12 Balas

sama.Pinggul pun nyilu2.Pagi td bdri smbil cuci pinggan tiba2 lemah n nyilu sngat2...boleh2 sy mncangkung kejap redakn.Letih tu mcm buat kerja berat.Bdiri lama mmg xdpt lah.Jalan2 mmg mkin nyilu kangkang dn anu bawah.Tp tanda2 xda lagi.Peeut mbgeras jngn cakap lah...stiap kli rehat rasa mcm pinggang pun sdg d tarik2.Longgar2 rasa.Rasa nk jee brnak trs😂Siang dpt tido.Mlm jd burung hantu...

2w ago

ya sma sis..sy pn brg2 da pack awal..tgl agkat sj

kalau contraction makin kerap tak berhenti pergi la pac atau kk utk cek jalan.. kalau anak first ni kadang lambat.. sbb contraction main2 takut jalan bukak baru 1 cm ja..kita nak beranak nak 10 cm.. nnti lama dok dlm ward..baik dok rumah jalan2 exercise makan sedap dulu

2w ago

ya tula y malas tu..nnt lama2 dlm ward bosan juga..ni tgu btul2 ada tanda baru g hosp la

saya pon sakit mcm tu minggu lps gi klinik checkup sbb sakit sgt2 nk jln pon susah then doc kata sakit tu sbb baby dh masuk laluan dh 37w doc suruh monitor kekerapan mengeras tu if mengeras setiap 5 minit dgn sakit bawah perut doc suruh gi pac trus 😂

2w ago

ya sy pun 12.9 tu tmujji nurse..trus jumpa dktr gara2 ssh berjalan, cek kepala baby da turun sgt di bawah..tp tula xda tanda g..skrg ni sakit mcm senggugut dr subuh

saya pun perut kerap mngeras tpi bby aktif sgt² dkt permukaan anu kerap rsa gilu n mencucuk je ble bnyk duduk,bring,n berdiri kerap nk kencing n sakit pinggang n perut mngeras normal ke..skng sy bru 33w2d

2w ago

mcm sy ddk diam2 pn mengeras..tba2 r ni sakit mcm senggugut pastu menekan2 rasa nak berak

sedang merasakan hal yg sama..sy saja jalan2 pusing-pusing kebun dgn hrapan boleh la bersalin normal 🥹 tp bila jalan - jalan sakit pula yg bahagian bawah mcm kena tolak-tolak 🙃

2w ago

@Murni Jafar Ali : sama sis..sabar saja la 🥹 @Marlynd Senga : Belum pernah sy try buat squat tp kalau mencangkung selalu sy buat kalau datang sakit pinggang sy..

sy pun skit bahagian bawah punggung blkg kerap buang air n baby kerap mngeras tapi aktif bgerak juga bby tpi blm mau besalin blum ada tanda2 jgk dah 37weeks 🤭

2w ago

ya membaca sy tanda2 tu..tp y ada tu perut mengeras ngan perut d bawah..sbb r tu 32w kepala da masuk laluan, baru2 ni cek kepala bby d bawah betul sudah, tapi tanda2 lendir darah xda keluar g, pecah ketuban pn xda..

Dia nk bukak jalan tu sis, tipu contraction tapi klu ade tanda2 mcm lendir tu kena jaga2 lah, ni pengalaman sy bersalin 6kali. Ni dh masuk anak no 7 dh 34w

2w ago

Ooo..nak buka jalan, kira kontraksi palsu la ni kan..klau da lendir cn4m nak bsalin da kan

biasa klaw mngeras sb kita lasak sngt..jgn trlalu buat kerja berat..dia akan mengeras..sy pernah alami

2w ago

tp perut mgeras dr jam3 pagi, skrg xda kerja lasak..nak berdiri lama pun da xtahan..sakit sangat punggung

Sama perut selalu mengeras dan tak rasa selesa. 36 weeks. Sakit sangat bila jalan.

2w ago

rasa nak cepat2 sj bsalin kan..sy bjln sikit semput, bgerak sj nak tkencing..penat ulang alik tandas, baru kencing nak kencing lagi...

sya juga rasakan yg sama tapi kata dokter bulan 10 sya melahir kan

2w ago

skrg 36w 4d..belum bsalin g..tp perut kerap sakit mcm senggugut sakit smpai punggung