37 weeks baby kerap mgeras.. xsampai sejam 7 kali mgeras+sakit kt ari2 tu randa nak bsalin ke?

2 Balas

Masa saya 38week pun macamtu , bila pergi hospital dorg check jalan baru 3cm dorg suruh balik . Lebih baik tahan je sebab once dorg dh check jalan rasa sakit dia lagi lah tak boleh tahan . Selagi takda tanda bersalin mcm darah atau air ketuban pecah kalau bole tahan , tahan la ..

kalau saya nurse xbg tahan... tkt tjadi apa2 ...nurse pesan kalau mgeras dgn krap bttr prgi hsptl... dkt hsptl ada org pantau...