penyusuan

Apakah amalan semasa mengandung yang boleh banyakkan susu badan bila melahirkan nanti?

1 Balas

Hi mommy. Bagi baby menyusu direct. Lagi kerap bg, lg mudah susu keluar n susu pun makin banyak. Jangan fikir susu kurang ke apa, just teruskan bg susu. Minum byk air kosong juga. Kalau tak bengkak jgn fikir susu kurang. Susu tak pernah habis sebenarnya selagi baby menyusu. Jgn tunggu bengkak baru nk bg baby tau. Sbb bila bengkak, susu yg keluar awal2 tu adalah susu cair. So keep feeding smpai kempis. 😂 Nnt susu akan refill balik.

5y ago

ada sesetengah ibu susu mmg tak keluar ms awal2. kena keep on latching. sy doakan susu cpt keluar ya!