Boleh share tips banyakkan susu badan selepas melahirkan?

Boleh x mommies yg berpengalaman share tips banyakkan susu bdn selepas melahirkan?sy 1st pregnancy.mohon tunjuk ajar..tq

1 Balas

Ikut hasil pembacaan saya dalam group HBM, ibu kena tukar mindset untuk susukan anak sampai 2 tahun dan susu meriah. Ada yang cadangkan makan kurma, ada yang cadangkan minum horlicks. Milkbooster seorang ibu menyusu adalah benda yang membuatkan dia gembira. Jadi, kena try and error sebab setiap individu berbeza.

5y ago

Yup. Kena positif dan sentiasa gembira. Tak boleh stress dan letih. Awal lepas melahirkan tu memang susu sikit sebab perut bayi masih kecil dan baru. Jadi, kalau kita pam ikut auns, memang akan down. Ikut demand anak, jadi susu akan sentiasa cukup. Dan jangan bezakan directfeeding dengan pam, sebab dua-dua hasil memang berbeza. 😁