buku pink

Apa yg perlu dibawa ye kalau nk buka buku pink? Selain sijil nikah?

22 Balas

Photostat sijil nikah ja sis.. dgn photostat ic suami..nty nurse nk tuls tarikh nikah..pastu nama & ic suami isteri..alamt skrg.. suami keja apa Sis keja apa . No phone..suami isteri.. itu ja..

Gambar suami isteri 2 keping. Ic 2 suami isteri 2 keping pengesahan JPN dan surat nikah 2 Keping pengesahan MUIS. Kalau bukan anak pertama diminta bawa kad klinik yang terdahulu

semalam buat buku pink.dia mintak sijil nikah..senang isi mklumat suami.sbb sy dan dan la leh lupa ejaan nama suami.panjang sgt namanya 😂😂

Saya buat last week, just bawak diri je. Cuma kena isi details husband (nama, ic dengan nom phone). Well depends atas KK masing masing kot

5y ago

Saya buat dekat kkia puchong batu 14 sis

Esok sy baru wat buku pink, Klu kk sini, Dia nk tgk sijil nikah asli dgn 2 salinannya... & 1 potested kad pengenalan suami

Tmpt sy dlu xbawa pape pun. Cuma dia akan tanya tarikh nikah n maklumat suami. Tu je. Tmpt lain sy xpasti.

Saya haritu dia minta, 2 keping ftstt ic isteri, 2 kpg ftstt ic suami, 2 kping salinn surat nikah.

Sy p mgu lps..kk tmpat sy mtk salinan surat nikah dn buku pink lama bg ibu yg pnh ad ank sblmnya

kalau tmpt saya bawak buku pink anak yg sebelum ni,bukti pregnant test dari kk,bil api atau air