Appointment buku pink

Hi mommy, nak tanya bila appointment pertama buka buku pink di kk perlu bawa sijil nikah atau kad nikah ya? Dan documents yang dibawa perlu photostat ke atau bawa yg original?

7 Balas

Bergantung KK. Untuk kes saya masa set appointment nurse suruh bawa salinan sijil nikah, salinan ic dan bil api/air (untuk pengesahan alamat terkini). Tapi masa hari nak buka buku pink nurse minta sijil nikah ori dan ic. Nasib baik saya memang bawa ori dan salinan semua dalam fail sekali.

Untuk kepastian, awak kena call dulu KK di tempat awak sbb lain KK lain permintaannya. Mcm di tempat saya, perlukan salinan ic suami, isteri & salinan sijil nikah shj.

Terima kasih semua untuk respon. Saya dah selamat buka buku pink dan saya bawa semua yang original je.

Call semula kk awak appointment tu sebab lain kk lain dokumen yang klinik mintak

sijil nikah .. dokumen tu photostat je sis

Ikut KK awak.