Sesiapa berpengalaman bersalin di HUSM kelantan?

Apa yg diminta nurse HUSM utk kita bawa ke labour room ya? Bawa byk nnti kna marah... Sy terdengar bawa kain sarung ibu, pampers baby, lain2 xdgr. Kalau pad bawa juga, kna pad tali ke atau boleh pad biasa dgn disposable panties? Kat situ mmg xdisediakan pakaian hospital ke...kena pakaian sendiri, terutama kain sarung...

2 Balas

sana tak sediakan pakaian.kena bawa sendiri.bawa tshirt,kain sarung,stokin ibu sbb sejuk aircon dan disposable panties dan toiletries .pad biasa pun boleh lagi senang dri yg bertali. biasa duk ward dua hri je kalau tak ada apa2 masalah.untk labour room bawa satu beg kecik untk baby.biasanya baju butang, pampers, kain bedung. tapi saya bawa satu beg yg ada complete barang untk msuk ward trus.nurse ok je dia akn pilih bju untk baby pkai lps brsalin

Hospital mne² sama je sis.. Just bawak utk ke labour room Pampers dlam 5 keping Baju baby Napkin utk bedung Sarung tgn dn kaki Tisu basah Tuh je

2y ago

Ni utk p labour room je tau klau masuk ward hangkut bnyk sikit brg baby sbb tak tau bby duk berapa lma dlm ward