hmm

Saya warganegara Indonesia sekarang saya di Malaysia sekarang hamil 6bulan, saya tak ade surat nikah atau buku nikah ada saye sedih dengan keadaan saya saat ini ada sesiape yang baleh bagi nasehat untuk masalah saya kene bersalin dekat mane dan buat macamane ..

8 Balas

Saye pun indonesia juga, Tapi saye slalu cek ke klinik cek macam biase saje, nanti boleh cakap sama dokter, dan dokter nanti kasih arahan, ape2 yang perlu kite nak buat, Hari tu pun saya macam tu juga, kite di sini mesti brani kan diri bertanya, insya allah dokter tu kasi jlan, Saye alhamdulillah dah buat buku merah kat sini same macam ibu2 sini, atas arahan dokter

Sis nak g klinik kerajaan pastikan ada dokumen lengkap ye...pasport kena ada...biasa warga asing buat check up mengandung kat klinik swasta...bersalin pun dekat swasta...sy ckp dari pengalaman kwn2 yg warga indonesia...

Sis try pergi klinik kerajaan. Terus terang dengan nurse dekat sana. Kalau bab procedure as Indonesian, saya tak pasti. Inshallah mereka tolong.

4y ago

Aminnnn semoga lah semua urusan berjalan dengan lancar

Sis wasap saya 0183612148 saya boleh tolong awak .. nama saya nur

Blh g kk tp utk awk ade charge yg d kenakan

Dekat swasta pun boleh jg bawa passport sj

sy pun org Indonesia.. kmu dduk mna kaa..

Suami sis mna?

4y ago

Ouhh yee kee, saya pun baruu Thu lahh terima kasih dah bagi thu