pregnant

Apa yang dirasakan ibu,disaat Masa tiga minggu,adakah datang nya rasa mual dok?

13 Balas

Mase sy dlm mase 3minggu tu.sye rase tk sht badan dn klau mse kencing terasa skit .smapai tk slera makan...sdh masuk 4minggu bru lah terasa mual.bau daging ayam langaung muntah2 dn pening kpla.smpai lah skrng dh masuk 6bln msi tdk dpt nak hidu bau daging ayam.apa lgi klau sy masak sup ayam langsung tdk blh masuk di mulut

Masa sy minggu 3, sy x tahu lg sy pregnant. Malah simptom yg dirasakan hampir sama dgn period. Spt sakit payu dara, kembung perut. Kemudian keluar spotting tepat pd hari yg sepatutnya period. Sy start curiga dan test upk lps seminggu period pelik (light brown spotting) dan ketika itu sudah masuk minggu 4. Hehe

Sy msih xpasti pregnant or tak, selera mkn kurg, tp tgh mlm lapar sgt. tekak pula asik nk kentang. sakit bdn n kepala. Dari awal bulan, sbln tempoh kawalan covid-19 ni, tiap hari gtau suami nk kentang cheese kfc.. smpai suami kata "ada isi pa".. la stay mnuggu, tkot nk p klinik n tkot mghrp

Sye masa 3minggu tkde rasa ape pn n taktau pn dh pregnant . Start 6minggu baru loya² , check kt klinik dh pregnant 6minggu .

3 minggu tkde rasa apa cuma emosi mcm tak stabil. rasa nak marah, nak merajuk. tiba2 je mood jadi lain

Yer.. saya start mggu ke 6 start xdpt cium segala bau wangi asal cium mmg muntah..

Alhamdulillah xde morning sickness cuma sakit pinggang hingga bwh je

3 minggu tak ada rasa apa lagi cuma selera makan tu bertambah

Sy dr 5 weeks skrg dah 8 weeks masih loya mual

X rasa ppe lagi. 10week ketas bru rasa.