6hari

Apa ubat yg mujarab untuk baby yg kena kuning?ksian baby kna cucuk ari2 x snggup nak tngok

42 Balas

feed baby more often, every 2 hours (maximum 3 hrs) even at night time. And bagi baby near to sunlight, jgn kan bilik daily. I follow that and baby jaudice alrd decrease.

Susukan atau bagi minum air. Untuk baby buang air or berak. Lagi kerap dia berak n kencing lagi cepat turun kuning tu. Baby sy dalam seminggu turun kuning. Alhamdulilah.

kerapkan bagi baby susu ,supaya dia makin kerap kencing dan berak . plus dulu saya bagi baby saya mandian serum kuning nuraz .dengan izin Allah alhamdulillah berkesan

4y ago

Saya pun guna mandian nuraz tu .. Dari kuning anak 342 terus turun 179 dalam masa 3 hari je .. Alhamdulillah dengan izin ALLAH .. Lagipun tak sanggup nak tengok anak kena tahan bawah lampu dengan sejuk ii dah la tak berbaju .. Tengok keadaan anak macam tu .. Menitis air mata ibu ni kan

Kwn ada share.. Dia titik kn air gula Batu utk baby.. Anak dia 5 dah.. Tak pernah kene kuning.. Sy x sure la sbb 1st time dgr petua ni..

Susukan je sis. Kalau baby tido lama sgt, kejutkn utk susu. Jgn biar baby tido lebih dua jam dlm satu2 masa. Moga baby cepat sihat ye.

5y ago

Insyaallah sis..aamin

Mnum susu bdn shaja...doc xda lak ckp suh wt tu wt ni..ank sy 47 hari jaundic bacaan 5..alhamdulillah brkat kesabaran dan doa...

Tk da cara lain. KERAPKAN MENYUSU.. Sbb nk.bg berak n kencing..petua2 mengarut. Jgn diikuti..pengalaman sy la...

Ibu mkn pun kena jga2 juga...mkn anggur hitam..mnum susu kambing ke...bkn bby tau..bg sepenuhnye susu badan

Cara pemakanan kita, kerap susukan baby, mandikan air rebusan beras pulut hitam

Cre pemakanan kita, pnyusuan yg btul.. Mkesure susu kan bby sekerap mungkin