Tips diet semasa pregnant

Hari ni checkup lepas tu kena marah dengan nurse sebab dalam masa sebulan berat naik 4.5kg. Ada tips tak untuk control makan semasa pregnant ni. Sebab asyik lapar je.

2 Balas

Kontrol amik Ns sis bleh mkn sikit2 tp kerap. Lg satu klu bleh last mkn mlm kul 7 or 8..klu.mlm tu lapar lg minum susu or mkn buah..

4y ago

Baik sis. Sy cuba makan buah buahan pas ni. Lepas pukul 7 tak ambil nasi dah..

Mungkin sis boleh kurangkan mknn& minuman manis. Mkn sikit2 tapi kerap. Mkn 6xsehari. Mudah2 membantu ya😊

4y ago

😊sama2