kecik hati dengan suami

Apa sj yg sy mengadu dengan suami pasal mak nya dia tak percaya...tu yg buat sy betul2 kecewa..dahlah sy sanggup merlahirkan anak dia di kampung nya...Umur anak sy 3hr mentua dah sumbat mulut anak sy dengan susu fomula kalau susu tu sy yg beli tak pa nie susu tu dr sepupu yg dtng melawat... mentua bagi anak sy minum terus dr botol susu anak sepupu yg waktu tu dah5bln umurnya..geram sy rasadahlah tak minta kebenaran saya..terus sj buat bergitu..sy tak mampu nak buat apa hanya rs perit sj dihati dah lah masih sakit. Anak sy lahir beratnya3.18..banyak jahitan ..

21 Balas

Masa ank 1st pun sy dibawa berpantang ke rmh mertua..ank sy nangis mlm, mertua ckp ank sy lapar susu..dia pun pegi bancuh susu formula jgk..dan beri pd ank sy..geram jgk la sy sbb sy bercadang nk full bf dan siap beli pam susu..Dan susu formula tu pun bkn sy yg beli, mertua buka tin baru susu cucu dia yg duk serumah dan usia cucu dia pun 5bln masa tu..tin besar pulak tu..sedih hati ini sbb kalu boleh nk bg susu badan je..

Banyak kn bsabar sis... Org lelaki nie mostly xske gali ilmu parenting... Sis kne byk tag.. Share... Bg kat suami... Paling kurg pon copy paste link bg through ws... Sblm nk ngadu.. Make sure ada bukti... Klo xpcaya jgk.. Xtaw lh... Mybe lps smnggu or 2 mggu.. Sis balik lh rmh sndri or ur mum... Utk keselamatan bby

Baca post ni saya bersyukur dgn suami saya. Apa2 saya mengadu semua dia sedar dan pujuk saya balik. Saya nangis sebab stress dgn mertua pun suami saya boleh tenangkan saya. Nak pantang nanti dia insist saya berpantang rumah mak saya sbb tau saya lagi selesa kat sana. Banyak bersabar ya sis.

Masa pantang dekat rumah family suami,dorang sibuk nk bagi anak saya susu formula,tapi saya tegas,saya ckp je nnti saya yg bengkak susu apa semua,pastu bila anak nangis terus je cepat cepat pujuk anak,biar tkde sape yg nanti memandai nk bg idea utk senyapkan baby kita.

sis kene tegas. awk ada susu badan bagi susu badan. jgn kenal kan susu formula. kebaikan susu badan diawal kelahiran sgt banyak. Terutama sekali susu badan boleh menguatkan anti bodi anak😉 Apa2 pun tegas sbb itu anak awk. biar org nak ckp apa pun.

4y ago

Tq ...bagi sy semangat..kalau ekodkan mentua memang dia mau bagi susu fomula ..dia ckp..lebih baik..tapi lepas baca nie baru sy tahu yg susu ibu lebih baik dr susu fomula ...

Sakit hati Kan? Sabar sis. Sy pon penah lalui benda ni. Nasib hubs jenis faham. Saya pantang sekali mertua Ada jaga. Tapi sy banyak duduk dalam bilik. Kunci pintu. Tenang hati ni. 😅

4y ago

Kalaulah sy boleh duduk dalam bilik jaga anak dengan selesa sy dah cukup happy..nie tidak asal mentua dengar anak menangis dr dlm bilik mulalah dia teriak..suruh bawa anak keluar..selagi tak bw keluar selagi tu dia bising-bising..pernah sekali sy rs geram betul2 sy tenangkan sj anak dlm bilik..dia masok juga ambik anak sy bw pergi luar..walaupun cucunya dah tido

Kita ni kena tegas. Jangan nak diam je or malu. Kalau sampai datang gaduh pun takpe sebab tu anak kita. Sampai sekarang anak saya 9 bulan susu badan.

Lelaki ni mmg lmbt matang sis.kena sabar byk2 dgn kerenah diorang.kalau naseb baik diorang akn brubah, naseb x baik mcm gitu la smpai bebila.

kita kena tegas .. jenis nie kena kasi bukti .. record video senyap² .. tnjk kt dia .. apesal aku pulak yg geram nie ..

Awak jelah kene bersuare sis, kadang suami ni biasa lah tu syurga dia nak taknak dia kene ikut kan je.