posisi tidur bayi

Apa posisi tidur baby yang terbaik? Terlentang, mengiring atau meniarap?

15 Balas

Kalau baby newborn, baik terlentang je sis. Tapi kalau dia dah mcm 4 bulan mcmtu, elok je kalau tukar posisi sekali sekala. Mcm mengiring, jgn kerap ke kiri sgt la. Sbb nak jantung juga. Meniarap pun taksalah, cuma JGN selalu. Saja biasakan baby rasa posisi2 lain2. 😉 Tapi meniarap tu sis kena perhati selalu, jgn tinggal sendiri & lama2. Nanti checkup baby, tanya doc lebih detail 😘