Lewat haid 2 hari n test upt 2 line. Kena tunggu atau terus p klinik ye? Sy penah keguguran sblm nie

Apa perlu sy buat?

Lewat haid 2 hari n test upt 2 line. Kena tunggu atau terus p klinik ye? Sy penah keguguran sblm nie
4 Balas

Sis, kalau pernah keguguran, pergi klinik untuk confirmkan dan doc akan bg ubat kuat rahim. Kalau tak pernah gugur boleh hold smpai 8 weeks baru pg scan. Sy skrg on ubat kuat rahim sb gugur aritu, upt positif doc suruh pg klinik trus

2y ago

saya blm pegi klinik lagi. Konon nak hold sampai bulan depan. tapi ujung minggu nie nak ke KL. risau jugak sbb perjalanan dari jb-kl kan. Ada yg cakap takyah p klinik. So better pegi je la kan before p kL jumaat nie. thanks awak

saya dah dua kali keguguran. ni saya pregnant lagi, tanya org2 sekeliling masuk seawal 8 minggu dah boleh buat buku tp kalau confuse boleh tnya dkt klinik.

2y ago

aamiin 🤲🏻 mudah mudahan kandungan kita sihat, kuat dan selamat hingga ke akhirnya.. semoga dipermudahkan urusan awk nanti ya

tunggu dulu seminggu dua lagi. biasanya 6w keatas dh boleh scan utk confirm pregnancy

2y ago

macam tu yea sis...thanks yea.. sbb sy ada sejarah keguguran tu yg nak kepastian

Kalau sy tggu sebulan mcm tu baru pergi klinik. Sebab awal lagi, kalau scan x nampak.

2y ago

baiklah awak.. thanks yea..