Xblh mkn mnum di mnggu ke 8

Apa perlu sy buat ye ni fst sy,, sy alhan muntah x brhnti smpai muntah darah kdang2, mkn mnum pon x boleh, ask muntah je,, ubt2 mcm folic asd tu lgi la x blh telan, skrg dh 8mnggu,,,, skrg dh dh x blh mkn dan mnum msti akn muntah uhmm letih sngt

9 Balas

try mkn ubat tahan muntah yang doc kerajaan atau swasta bagi and dptkan nasihat dia. sy masa 6 weeks sampai 8 weeks muntah je kejenye. pegi drip air okay sehari 2 lepastu jadi balik muntah². last² sy jumpa pakar gynae private dia suruh teruskan ubat tahan muntah setiap 8 jam setiap hari (3 kali sehari) dan mkn vitamin b complex. alhamdulillah lama² beransur okay. skrg sy 11 weeks and masih mkn ubat tahan muntah sbb masih ada loya² mual² tu. doc suruh stop bila dah tak mual²