zincofer

Apa pengalaman momy² makan zincofer ni?

zincofer
249 Balas

Mula2 makan rasa loya. Pernah 2-3 kali muntah. Tapi start 4 bulan dah ok. Consume sampai skg dah 6 bulan alhamdulillah semua ok. Cuma cara sy, makan sebelum tidur + segelas air + perahan limau kasturi. And mesti gap 2 jam perut kosong sblm mkn ubat.

Rsa loya tu ade la..p bila buang air besar tu mmng hitam la sstu tu ?? bila mkn ubat ni pada waktu mlm sebelum tdo tu keesokkan hri mmng pening2,loya smpai muntah xtrkawal ?? ni dh 5 hari sya xambi ubat ni..asalkn hb maintain/normal

alhamdulillah sesuai masa mengandung anak first , doc bagi ubat iron x sesuai muntah je lps tukar zincofer alhamdulillah hb cantik , sesuai dgn saya masa mengandung alhamdulillah . Janji ubat jgn miss habiskan InsyaAllah all is going better.

Muntah makan pagi. Try makan malam sebelum tido. Ada kawan suggest letak Zincofer dalam tempat beku tapi tak try pun. HB rendah sekarang dh tukar makan Maltofer. Iron jgk, better sebab dia chewable je perisa coklat

Alhamdulillah saya makan ok je,tak ada masalah...dulu nurse bagi new obimin ok je,tapi sebab dah habis stok dia tukar zincofer...teruskan je makan,dari hb 11.8 naik 13...sekarang ambik je zincofer...saya makan selang sehari je...

Muntah teruk. X ngam. Bgtaw nurse tp nurse ckp mmg effect mcm tu. So mmg x mkn lah zincofer ni sbb sakit teruk tekak bila muntah. x tahan muntah. Bila p klinik trpksa la tipu nurse ckp dh habis klau x kna beleter hehe

ok je dengan sy.. tapi bila baca komen kata tak boleh nak telan, buat mual muntah jadi takut nak mkn, tapi sebenarnye depand la kt individu.. try dlu, baru tahu.. kalau mmg tak boleh telan, bagitahu la doktor..

Mkn sblm tdo msa ngntuk.. Sbb makan siang kang muntah pulak. Nsib baik msa start zincofer tu alahan dh brkurg.msa awal pregy dulu ambik obimin. Msuk 5 bln obimin dose dh rendah baru tukar zincofer bg naik hb

beberapa kali makan pastu muntah. saya x tahan pulangkan kt kk dan minta pil biasa yg saya makan. vitamin c, pil zat besi warna coklat pekat tu dan satu lg pil sy lupa warna apa. yg 3 tu pil saya bole telan

3y ago

oooo hhehehe sy save je..xbg blik pom kt kk..wt kenangan

Muntah tak boleh makan langsung zincofer ni.. last beli sendiri iberet tu kira boleh terima dah .. tp masalah nya tak disiplin mkn ubat then sampai beranak xmakan ubat ?.. alhamdulillah xjadi apa