Buaian vs swing leaf

Apa pendapat ibu ibu sekalian? Baby saya bru 2 bulan lebih, x pernah lgi try buaian. Dkt rumah ada yg boumcer baby tu je.

Buaian vs swing leaf
17 Balas

Saya anak x buai.. Just bedung atau tepuk2 je... Ramai je suruh saya masukkan anak dlm buai.. Tp saya sjenis degil n pengasuh pun pesan x yah buai... Alhamdulilah skrg 4bln lebih kalau ngantuk sgt baby tido sndiri... N pernah sekali try masuk buai tp anak x tido2 pun.... Hhhah

anak sy skrg baru 2 buln lebih dn sy ad gunakan buai utk tidurkn dia, tp xselalu sebb dia lg mau tidur dgn sy dr tidur dlm buai.. tp bila anak tidur dlm buai, sy akn selalu monitor sebb takut jd apa2. sy buai pakai tangan je xguna yg elektrik.

Bg sesetegh org buai ni dpt memantu ibu bt kerja..sy pun guna buai waktu ank 3 bln lbih.. alhamdulillah ank ok je skrng dh msuk 8 bln lbih ank pun dh tk nk tdo buai ..tp apa apa trpulang pd individu..ada kebaikan ada keburukn..🤗

Depends on ibu. Saya beli, tp x letak jgk. Jenis nervous. Risau takut anak ttiba terbangun, terjatuh. Sy pn jual. Tp kalau x de anxiety and yakin boleh manage, or sntiasa berdekatan ok je. Memudahkan kerja jgk..

Sya guna bouncer tu.. Sbb bila bby dh biasa dgn buaian. Nnti nak p umah org susah. Sbb dy asyik trcari buaian. Xdk buaian xleh tido 😂.. Ajar dy tido bouncer mudah nk bawa. Atau ajar tido bwah.

Saya xde bouncer tapi saya gunakan buaian utk anak saya dari umur 40 hari smpai sekang 6 bulan. Dari anak sulung saya lg saya gunakan buaian. Sekang anak sulung saya dh 12 tahun.

For me, takpayah pakai buaian. Buai je pakai tangan kite ni sendiri. Nanti terbiasa nak tidur kena berbuai susah nak pergi mana-mana. Nak kena angkut buaian.

Saya pakai bouncer je sebab tak suka buai nnti gegaran otak. Kalau mebgantuk,mamai,takut tk sedar yg kita ni buai kuat sgt sbb nk dia cepat tidur.

Anak saya guna buaian elektrik umur 4 bulan lebih, time siang, dpt buat kerja rumah sikit. Malam tidur atas tilam

Kalau hw tak perlu kot. Ank sy mmg tdo ngn sy je atas katil. Buai utk pengasuh je. Yela. Mna mau tdo sendiri bila maknya xde😅