Is electric baby craddle (buaian bayi elektrik) safe for 1 month baby? (Swing type : Up down)

Buaian bayi elektrik

Is electric baby craddle (buaian bayi elektrik) safe for 1 month baby? (Swing type : Up down)
9 Balas

sy pakai dri dalam pantang. xlarat nk tepuk2. mmg mmbntu.set yg paling minimun ayunan dia. nnti bby dah besar sikit adjust. ank sy dah 5 bulan skrg malam je guna. siang kadang2. sbb dia dah suka tidur katil. suka mngiring . dlm buai tegak je sbb sy bedung time tidur. moro reflex dia msih ada selagi belum deep sleep. xbrani xbedung kalau dlm buai. kcuali waktu siang sbb sy pantau. sbb dia suka pusing. tkut terlungkup kalau sy tak prasan. pernah jadi. kerapkan jenguk2 kedudukan bby. beli alas buaian kt shopee . dan sy ada sendal kiri kanan. masa dia msih dlm pantang sy sendal kiri kanan dan bawah tilam alas buaian. kasi rata . sbb kalau alas tilam semata2 dia akn melendut ikut buaian . risau posisi tulang blkg dia. ni dah besar sikit bru just sendal kiri kanan je. tp adjust2 ikut sedap posisi dan mata memandang..

11mo ago

Hi boleh share link buai elektronik beli kat mana?

saya pakai buaian elektrik nie dari anak sulung lagi sampai anak kedua.syukur memudahkan urusan di dapur sebab baby tidur sangat lena lepas menyusu.Tapi selepas menyusu,sendawakan baby sebelum letak dlm buaian.Bila kemas rumah or memasak masa baby tengah tidur,jenguk² kan baby selalu ya sis&jangan letak bantal kat kepala baby bagi mengelakkan bantal menekup muka baby yg boleh menyebabkan dia lemas.Saya pernah alami perkara tersebut,jadi tak letak dah bantal masa baby tidur kat buaian. Saya dan suami duduk sendiri.Jadi tiada siapa tolong tengokkan baby masa nak memasak or kemas rumah😊

6mo ago

sis nak tanya kalau baby tido kena off atau boleh je on pasang speed paling slow ya .. xbahaya ke baby tido henjut lama2 macamtu ?

sy guna je dr baby dlm pntg awak. smpi sekarang baby dh setahun 8bulan. kalau umur sebulan mcm tu awak xperlu buka swing dia yg kuat. just nmpk hinjut sikit tu dh okay. lapik kain tu dgn tilam baby or beli tilam yg utk lapik dlm buai ada jual awak

1y ago

hi sis, buai elektrik tu sentiasa on kan waktu anak tidur ke ?

sy pakai buaian juga dari pantang hari ke 38..sampai skrg.. oke je x ada mslh sbb x larat nk tepuk anak..anak tido bawah pantang sy bangun dia bangun nk buat kerja apa pun jd pyh.. jd buh dlm buaian elok lena tido..

ok je sis yg penting kena pantau tapi time hujan kuat ada petir kilat ke jngn guna tau bahaya,saya guna dri anak sbln lbih lagi buai time dia merengek je kalau x saya bagi dia tdo bawah je..skrg anak dah 3bln 🥰🥰

Untuk kata selamat tu tak selamat sepenuhnya so kena pantau. Better letak bantal atau tilam bagi tebal² dekat lantai. Baby boleh jatuh kena dekat besi buaian bawah tu dan boleh cedera

kalau bole xpayah guna buai sis .tpi kalau baby nya nak jugak boleh je guna.nak cakap selamat tu was2 juga kalau kecik selamat la dah besar pandai pushing badan takut xperasan lemas pulak

kna monitor juga tu

kene pantau