Buaian

Takpe ke biarkan baby tido dalam buaian? Bila dalam buai baby tido agak lama. Baby usia 2 bulan guna buaian yg guna plug tu.

9 Balas

u baby 2 bulan blh pkai buai 1)pastikan buai ditahap y rendah dan ad bantl /pelapik u safety 2)pastikan menggunakan spring y betul mengikut berat baby 3)menggunakan tangan untuk hayun baby..bila baby dh tdo trus stopkn hayun.. 4)msti selalu pantau baby.. 5)sendawakan bayi sebelum ltk dlm buai #baby masih gayat

xberapa elok sbnrnya,,,satu lg takut nanti baby da terbiasa tido nk pakai buai,,ssh nanti nk travel or balik kampung,,xpsl2 kne bwk buat,,,baby umur nb smpai 6bulan kalau blh jgn tidur pakai bantal,,,elak SIDS,,,,sis belikan tilam baby sensory lounger bed,,,tu yg bagus utk baby,,, safety tu yg penting

5y ago

mcm akarana/dokatoc,,tp sy beli kt ig mebiesnuggle je,,murah

akk ipar sy dh bg mnum ayaq masak dn ltk ank dlm buai...msa ank 29 hri.. smua bnda thu sdgkn bnda tu xblh lgi nk bg...cmna nk elkkn dri org yg serba thu ni diripon xdk ank...thu jga ank org ja

Patutnya sehari elok duduk dlm buai 2jam sahaja..kalau dh tido lena baik angkat letak atas katil utk elakkan apa2 berlaku..

Baby saya pun sama.. just make sure je xde benda yg akn menghalang pernafasan baby and xpyh kuat sgt set buaian..

X digalakkan sgt sebenarnya sbb risiko gegaran otak pd bayi. Jgn buai laju la

Hmmm..anak2 sy dulu semua guna..paling speed rendah

Biasa 3 bulan sebaiknya baru boleh start leták buai.

nak tanya sis set no berapa ya?