Perkembangan Terkini Anak

Ap yang boleh Si Manja anda lakukan di usianya sekarang, Mommy? Ada yang dah boleh berjalan 2 langkah? Atau mungkin sudah pandai merangkak? Jom kongsikan dengan kami dan mommies lain di ruangan komen 👇🏻

Perkembangan Terkini Anak
33 Balas

Anak sya 2 minggu lagi mahu masuk 1 tahun 9 bulan..syukur 🙏setakat ni perkembangan dia seiiring dengan usia walaupun lahir prem🥰cuma belum banyak word lagi tapi mamy,bird,fish dan ada juga word yg lain🤭 tu kira dia boleh sebut cuma pelat sikit hehe..kalau panggil nama dia menoleh,suruh ambil barang pun ambil,suruh buka baju mahu mandi pun dia tolong,bye2 dan flying kiss pun pandai dah(kadang2 malu juga)😍tambah lagi gelagat dia apabila dengar lagu kesukaan terus menari angguk kepala,goyang badan🤗tidak terasa cepat masa berlalu.. besar dah baby boy mamy ♥️

1 tahun 9 bulan... Nak makan yg ikut selera dia je. Kalau bukan yg dia suka rela xmakan seharian. Petang2 habis keje wajib bodek abi dia ajak jalan2. Kalau naik keta mulut xberenti bercakap walaupun dalam bahasa alien. Paling suka wktu mandi kalau boleh main air 2 jam pun xpe.. Doakan anak Saya jadi ank yg soleh dan abang yg baik untuk adiknya yg akan keluar bila2 masa dari sekarang. (love you so much my Sulong)

anak da setahun 2bulan..mulut tak berhenti mmbebel mcm2 bunyi..suka ajak mmyddy peek a boo..da pndai brjln..da pndai dtg dkt bile mmyddy mkn sbb nk mntk sikit😂..pedas pon dy boleh tahan tp not too spicy la..pedas2 manja je😂..da pndai minum air dkt cawan..without straw..tk boleh kne tggal . risau mmy lari agknya🤣

anak dh masuk 11 bln. merangkak dh laju dr umur 9 bln. 10 bln x pandai jln lagi tp dh meniti , tp naik tangga dah laju,tau2 dh sampai tgh tangga.mujo x jatuh. mama x cukup tanah lari kejar anak masa tu. dh pandai bebel join mama dia bebel agaknya marah abg kakak dia.

Baby sy 2bln dah pandai merajuk,jebik..suka ajak sembang😂 popet2,suka hisap jari,dh boleh angkat kepala dan bahu bangun separuh bdn klau pegang dua2 tgn dia..kdg2 dia menjerit kuat tp sekali cmtu je,pastu diam mcm xde apa2 berlaku..minta perhatian kut😅,

alhamdulillah dh umur 5 tahun..dan dh makin leter pndai berckp... alhamdulillah..kalau tak tu dia speech delay..nk2 dia dlu prem jd take time nk pndai brckp..since dh hntr g skolah ni alhamdulillah smua ok...syukur sgt2

umo 10 bulan++..bnyk mengomel mcm2 bnyi..plg best dah blh panggil mama n papa.suka tonggengkan buntut kepala kebawah pastu intai🤭..suka bt mimik muka..meniti dan berdiri lepas tgn kejap2

Alhamdulillah anak sekarang dah 6bulan lebih... Sedang meniarap dan tengah belajar nak merangkak, dah boleh duduk tapi ada sokongan sikit... dah boleh makan tapi nak Nestum bubur belum nak terima lagi .. 😊

Baby dah 10bulan, dah boleh berdiri sendiri tanpa pegang untuk bangun & boleh berjalan 5-6langkah, sebutan yg dia boleh so far Daddy, Babye, Abah pastu membebel apa taktau lah dia saja yg faham kot🤭

1y 10m pandai kira 123 abc.. sllu bukak english punya cartoon kita yg terkial2 nk fhm😅 alhamdulillah kadang tu perhatikn die sambil main mainan dia mngira mainan tu, n abc dia tunjuk huruf yg dia ingt..