sedih

Anyone have experience macam saya .. this is our first baby and husband nak namakan baby ni Nama ex dia .. dia kata Nama ex dia menenangkan hati..

111 Balas

Awk ni nk jdi isteri solehah ke ap ni? Smpaikan suami nk letak nma ex dya pn awk mcm relax je.. xde marah2 dya.. lgi nk slowtalk.. ish, i is can't brain la.. now boleh la dya ckap main2 mcm tu nk letak nama bagai, later dya ckap "sy nk kawin dgn ex sy sb sy xboleh nk lupakn dya lagi..." awk rasa?? Xkn time tu pn awk nk relax be cool lgi?? Aiyooo... klu sy, sy bgtau family dya... report la dgn parent dya.. or awk sndiri bley ckap "selagi xbley nk move on then just leave me alone with this baby" nma ni xbley nk buat main2.. org tua2 ad ckap, if dlm perut lgi kita nk letak nma tu then bila ank tu dh keluar kita xletak nma tu, nagis je kje dya nt.. pengalaman sy, my eldest brother.. pggil dlm perut nma lain, bila dh keluar letak nma lain.. smp besar dh ank 3 pn kna pggil nma yg dlm perut tu, sb msa kecik2 dya nagis2 je xbrhnti.. plus awk bley hadap ke bila nk pggil ank awk nt dgn nma ex husband awk?? Came on la...... awk pn msti xsggup jgk kn.. just voice it out!! To his family n your family too.. do let them know.. all the best sis!!

🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️ No no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no no, NO. I don’t even know the name of your husband’s ex and yet sudah menyakitkan hati .. apalah your husband, so insensitive tahap gaban. Here’s what you should tell him, it is your rahim that will be carrying both your beloved child for 9 months .. now please don’t name your beloved baby after a used product. This is not a one way decision making situation, it takes both to agree .. #sorrynotsorry #makgeram

4y ago

Just be straight forward as you can be. (Cause he did and it hurts kan .. ) Just say “no I don’t want to name our baby over any of your ex’s cause is stupid. It’s stupid because it’s super insensitive and it’s hurting me inside.. I would like to name our first child something that would one day reminds him or her of where they came from, which is our creator, Allah SWT. That’s a name that will truly menenangkan hati and not your ex’s . So please improve your EQ and learn to stop hurting me..”

Hmm .. sama kes dgn kwn Saya .. nk masuk Islam ,blh plk bakal husband dia nk namakan kwn ni dgn nama x dia ..Rasa mcm nk bg pelempang je kt bakal suami dia tu sejuta Kali ..supaya sel² otak dia berfungsi .. bangang tahap gaban .. Seumur hidup tu nk guna nama .. Yg Kwn ni plk Jenis mls nk ckp byk .. tp bg Saya tk patutlah .. Mana yg tk btl tu Kita sbg istri atau bakal istri patut suarakan pendapat Kita .. Sbb klo pendam lama² makan ati ..tu yg nti semua jd serba tk kena

4y ago

Amboi .. Yang ni menyakitkan hati sangat ni .. tak move on ke ? Nape tak kawin dengan ex tu

Suami penah jugak cm tu tp sy mengamok tp masih nada rendah la, kang kena sambar petir lak kang, hahaha..terus tak ckp pape dh..hahaha..nak sebut pon tak berani..dia nk ikot nama anak pompuan yg dia minat la..eee.. benggang kite..bg sy ckp je direct, tak suka dan bincang dgn sesama sendri tp bkn nama org lain..nak sgt nama ex dia tu, buat anak sendiri.. hahaha, ni anak sama2, so bg nama ank sama2..past is past..now it's present..

4y ago

😊👍

Maaf ckp ye sis.suami sis ni tak jage hati sis ke?kalau betul dy hargai sis dy akan hormat sis.dy tau nama tu nanti boleh jadi gaduh tp bile dy tetap nak namakan dgn ex dy mcm dy tu tak hormat sis.sy geram sbb suami sis mcm xmove on.mcm xhormat sis ni dah kandungkan ank dy.mcm xhrgai.patutnye bincang same2.xkn sbb dy suami so dy buleh buat benda yg lukekan hati sis yg ikut tekak dy je 🤦 maaf la sis.geram betul sy

Dia main2 kot? Hmm atau cakapla elok2 dekat suami.. Kalau blh... Letakla nama perempuan lain yang mpunyai maksud yang baik2... Ada banyak lagi... Bagitahu yang kamu x suka. Simple.. Terus trg n korang dua bincang elok2... Xyah gaduh2.. Kcuali kalau dia bkeras juga.. Katala kamu x mau nama tu. Takkan suami kamu paksa juga kalau kamu x mau kan.. Itu kan anak bersama... Bkn anak dia sorang

4y ago

Itu lahh .. boleh lagi ni . Just dia suka berbual dengan baby panggil2 baby Nama ex dia lah Zia eesha .. kalau saya panggil Maryam nanti dia cakap bukan lah .. Zia eesha .. dia cakap dia kan bapak dia Yang g daftar Nama anak .. biasa lah lelaki excited kot .. biarkan dia

Sy yg dgr pun grm..klu buh nma ex dy..nty dy pggl pun nma ex dy...'sini mehh kat abah sygku...( nma ex)' lma2 dok syg syg dipnggilnya kt nma ex.mind set 24jm dok ingt nma tu..then trknng ex dlu..then mula nk cri ex dlu..jgn bt main2..nty trmadu plk.dy xrespect awk tu.main sbut nma ex.dlm dunia ni byk lg nma yg mnenngkn.jgn bg alasan nma lain xle pkai..😡

Boleh Pula husband sis tfikir mcm tu...dia ingat yg mgandungkan anak dia tu ex dia ke????klu sy jadi sis , sy akan bgtu dia...klu anak Kita llki nk Tak bagi nm anak Kita semua nm ex sy???..biar padan muka dia.Kita penat2 mgandungkan anak dia, dia sng2 nk kasi nm ex dia..mmg nk cari pyakit lh mcm tu.

4y ago

Kalau sy...mmg Tak boleh nk bawa bincang bnd mcm ni, ada kh ptt Kita yg 9bln mgandungkan anak dia ...lahir2 nak bagi nama ex dia Pula, jgn harap lah....

Kalau sy malam tu buat drama tido bucu katil dah hahahaha. Sy kalau merajuk ke terasa hati dgn husband ini la sy buat. Dia tgh nak tidur tiba2 dgr bunyi org teresak2. Pastu tidur pun jauh2 dari dia. Ambik dia, terpaksa dia tidur lewat utk setelkan drama pujuk memujuk. Sape suruh dia mulakan.

4y ago

kita geng haha 😂😂

X pa.. nnt klu cerita lg bab nm anak.. if husband tetap nak letak nm xgf.. x apa... Sis cari nama akak/adik xbf gabung dengan nama xgf hsbnd... Nnt husbnd tanya nm tu ckp jer nama family xbf... 😂😂😂😂😂... So fair... Biar hsbnd rasa sakit tu