Would you announce your pregnancy prior to three months?
Voice your Opinion
Yes
No

1835 respon

14 Balas

Saya tak announce sebab ingat pesan ustaz di kelas: janin ni rahsia Allah... benda yg tak nampak kec. dgn teknologi scan semua tu. So baik dirahsiakan kecuali kepada yg perlu sprt famili, majikan & org2 tertentu yg slalu kita berurusan utk mereka faham keadaan kita. Bak kata neelofa; yg digalakkan untuk beritahu ialah kelahiran , bukan kehamilan. Gitu.

Bagitahu pd family members yg rapat, kawan2 yg kita percaya baik supaya minta diaorg doakan kita & komuniti tempat kerja supaya diaorg faham & tolong kita apa2 yg berkaitan.

No announce to all except husband. Afraid if any miscarriage they will be sad. Better wait after 3 months steady already then announce for happiness.

I only tell others when I'm 16 weeks. 2nd trimester. 1st person I told when 1st trimester is my husband and my family & In laws

To my family members only #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Keep private till almost delivered #TAPactiveusers

i just share it with my mom also mil😉

keep private

love