Bayi 4bln jenis tak tidur siang

Hi mommies smua, just nk tanya normal ke baby 4 bulan 23 hari kurang tidur siang? Kalau tidur pun kejap2 jee 1/2 jam (2/3 sekali dlm 1 hari)… kalau malam tu dari jam 7 mlm sampai esok pagi dia tidur… bangun kejap sebab susu lepastu tidur balik… #firstmom

5 Balas

anak sy pulak lain. nk msuk 5 bulan juga . siang tidur 2-6 jam. malam 10-11 jam smpai esoknya. susah jugak kalau bby tak tidur siang sgt . kita nk buat apa pon trkejar2..lagi suri rumah.. n bby jenis nk perhatian.. tp ok kot sis. selagi dia tidur masih ikut recommendation brapa jam shari sesuai usia dia..dan dia xmeragam..

macam baby sy sis..stress pulak sebab dia tdo kejap2 je..kite da la banyak keje rumah nak buat 😂tapi ni da nak masuk 5 bulan da berubah sikit la waktu tido dia..lama sikit la nap dia

Sila bca panduan tidur bayi mengikut bulan sy pun mula2 hairan rupanya memang macam tu sebab dah bnyak benda baby blajar sila baca banyak2 info perkembangan bayi supaya kita x musykil

anak sy 5bulan..mmg tido pling lma 2 jam...pling sekejp 30 minit..time tue cpt2 wat keje rumah..mlm mmg tido lama..ikut time dia tido sendiri..

Sama mcm anak saya. Tdo tk sampai sejam . Mlm tdo lama. Siang tu la kena bergaduh manja skit baha

1y ago

A ah. Dpt sejam pn dh syukur dah . Tp as long dia tk meragam tkpela. Layan jela 🤣