help

Ank saya kurang minum susu. Bagi minum susu mengamuk menangis. Anak saya baru 3 bulan. Saya dah try banyk cara. Direct feeding lagi dia tolak. Guna botol pun 3 kali 4oz jak dia minum. Jarak diam minum susu kadang sampai 12 jam. Saya risau. Kalau kita nak beri susu menangis meraung macm dipukul. Dah try tukar botol. Semua sy try tp sama juga.. normal kah anak sy minum susu kadag 3/4 kali jak seari 4 oz. Ank sulung.. puting pun semua sy cuba.. dah bawa pergi klinik swasta utk cek lip tie,tough tie semua normal doktor kata.. sy buntu

2 Balas

4 oz sekali minum tu kira banyak . Selalu 2oz per feeding . Cuba stop kan botol dulu takut baby confius mana sumber susu dia sebab sekejap bagi puting sekejap bagi df . 3 bulan memang ada chances baby nak keliru . Bila dia nangis lapar bagi df tengok macam mana , kalau sekali dia tolak keep on try . Kalau dia betul betul lapar nanti at last dia akan minum juga

4y ago

Mmg dia tak hisap puting dari newborn lagi.. dia sendiri tolak sis.. jadi solution sy mmg pump masuk botol.. berbulan sy tery dgn dia puting.. mmg dia tak mahu..

Jgn bagi botol dulu.. bagi bf shj dulu utk pastikan dia kenal puting nya.. since dari awal mmg baby tolak bf ke?

4y ago

Ya.. dari newborn lagi baby tolak bf.. sy pump masuk botol jak.. berbulan sy aja direct feeding mmg tak mahu.. besar lagi meraung kalau direct..