Tips supaya baby minum susu botol.

Macam mana nak bagi baby minum susu dari botol? Dah cuba bermacam2 cara dari segi tukar berjenis2 botol tapi tak berkesan. Tetap tak nak minum sampai menangis terbatuk2. Bagi time dia betul2 lapar pun 2-3 kali je dia sedut lepastu dia menangis. Nak bagi dia minum susu dari botol sbb dah nak masuk kerja dan nak hantar ke pengasuh 🥲 takut menyusahkan pengasuh je. #pleasehelp #firstbaby #firsttimemom

1 Balas

mommy sendiri yg pegang botol susu ke? 1) cuba minta bantuan husband yg bg susu dekat baby atau org sekeliling. mommy kena duduk jauh dr baby. sbb baby boleh kenal bau mommy dia. 2) xperlu tukar botol dgn kerap. just guna yg sama je awak. 3) kalau dkt pengasuh boleh minta jasa baik pengasuh guna sudu/shringe atau cup (mcm dkt hospital) utk bg susu dkt baby incase baby xnk botol juga

1y ago

Husband cuba bagi pun sama jugak tak berjaya. Menangis macam kena dera. Haritu balik kampung, saya dah cuba duduk luar rumah, then mintak tolong nenek dia susukan pun dia still tak nak hisap botol tu. Runsing kalau pengasuh tak nak jee guna sudu bagai tu sbb dia ada jaga anak asuhan lain jugak. Nak fokus ke anak saya je takut anak yang lain terabai. Sbb anak asuhan lain yg dia jaga tu pun bawah 1 tahun .