selain botol

salam.. anak sy dah 4 bulan.. tp tolak botol..semua jenis puting dah cuba.. tetap tolak.. menangis mcm didera.. sy dah nak masuk krja..ada x cara lain nak bg anak minum susu yg x guna botol???

11 Balas

Try comotomo... Rasa menyesal tak training baby seawal 2 bulan. Start training balik lepas 3 bulan sbb keja.. mmg payah sikit sbb baby dah boleh beza puting. Sampai 7 brand bottle try. At last, serasi dgn como tomo. Puting mmg sgt lembut dari brand lain... mudah cuci dan boleh picit botol itk rangsang baby sedut susu.

Waalaikumussalam sis. Anak saya pun macamtu juga. Saya kena struggle kasi dia botol sebab nk masuk keja dah. Sis try botolkan dia waktu dia tengah mamai. Contoh dalam buaian ataupun dalam car seat. Saya buat mcmtu. And menjadi hehe. Lama2 baby saya dh boleh accept botol. Try la sis ;) Saya pakai botol pigeon wideneck 🤗

4y ago

ok sis.. nnt sy try

Samalaa awk. Ank dh msk 7buln lebih dh. Try dri 3 4 bulan smpai skrg tk buleh trma juga. Agakkk seksa dsitu. Ngis 1 hal , werkkk nk mnth 1 hal

Bolh geng dngn ank saya, Smpai skrng ta boleh nk kerje 😅 bgi botol mcm kne pkl nangis diaa tapi alhamdulillah skrng nak juga

4y ago

Kne dngn cara dia , dia mau . Dkng dia bagi susu botol leka kan dia smbil bawak dia ke dpur laa ke dpn . Lps tu time susu bdn msuk kan skli pting botol ta msuk semua la jgn sumbt bagi dia rasa skit puting tu lps tu cbut putng bdn .

Cuba pigeon. Kalau dah cuba tak bole juga. Then bagi pakai cawan je. Dah cuba bagi botol sambil dukung dan jalan?

Try puting pupici sis..beli online murah..puting dia lembut je..ada slim neck n wide neck

Try guna botol pigeon..sebab puting susu nya mcm puting susu ibu jgk...

Cuba cari puting botol yg lembut.

Pigeon wide neck

Botol MAM da try ke?

4y ago

dah sis.. dia nangis mcm kita pukul dia..