minum botol susu

Anak sya dah 3 bulan tp asyik nangis je bila bagi botol susu...dah bnyk puting susu n botol dah tukar..tp tetap tak nk minum botol susu..bole bgi cdgn tak supaya ank sya minum botol susu...

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Benda normal sis, anak saya 2 bulan tolak botol susu,sya cuma bagi minum bila anak nangis, feed on demand. Ataupun sis bagi setiap 2 jam tapi kurangkan ounce dia...dia akan minum~

Sama dengan anak first saya, Macam2 jenis botol dah beli, dari mahal ke murah. Puting pun sama, semua reject.. Masuk anak ke dua, alhamdulillah langsung tak cerewet, semua ok je

Sis.. Cuba mintak family yg tolong susukan baby kekdg klu baby fully bf dia tcium bau bdn kita tu yg dia X nak susu botol.

Sy dlu xboleh kasi dia sendiri mesti dia xnak..kene husb kasi atau org lain bru dia nak minum botol..

VIP Member

Try guna puting fiffy mcm ni... Sy dari first baby smpai ke3... Guna ni... Ok ja...

Post reply image
9mo ago

tggl jnis nie sja lg sy nk cba...yg lain dh xblh..

Maybe lubang mulut susu besar kot.. Or terlalu kecik🤔🤔👶

Seeloknya bagi bf full smpai 6bulan

Try bottle susu pigeon