Mcm mana nk bersihkn lidah baby?

Ank saya dah 2 bln.. saya pernah try guna baby wipes biasa, guna yg brand suzuran baby pun da try tp susah betul nk bersih kn yg dlm².. tgu bby jelir lidah bru senang lap. Klu saya cuci guna wipes x dpt msuk dlm² sbb mulut bby kecik sgt .. Nk guna alat tu mcm besar sgt la plak.. Saya nk bersihkn sbb baby kerap jeluak susu yg pekat tu, biasa ade trtingal balance² susu dkt lidah dia. Tkut makin tebal karang.. Mommy2 ada suggestions tak?

14 Balas

sye gne kain napkin celup air suam.. memg paksa jgak la nk msuk dlm mlut tu sbb nk bersihkn.. mula2 susah tp lme2 baby da bg kerjasama.. baby sye mnum fm so memg pekat la kulat susu tu.. tp lme2 nant xde..