Bersihkan lidah

Hi. Boleh tak bersihkan lidah newborn sebab bekas susu terkumpul kt lidah tu. Dh cuba masuk kan jari yg paling kecik ni guna kain nk lap lidah tu tp boleh muntah bany. Macam mana ni #pleasehelp #firstmom #firstbaby

6 Balas

Saya pun baru beli brush utk bersihkan lidah baby Aina.. Baby breastfeed n susu formula.. Bila breastfeed, bekas2 sisa susu tu hilang, bila bg formula, ade semula.. Nak gosok guna jari, mulut nya kecik Sgt.. 🤭

sis boleh beli kat shopee oral cleaner for baby. mmg senang. celup je dkt air suam then gosok kat lidah baby.

try beli mcm stick untuk cuci lidah bby tu kat shopee ad,basahkn sikit n gosok2 kat lidah dy tu

basahkan napkin dengan air suam . bersihkan perlahan² . anak saya hr hr saya bt lepas mandi

sye buat hri2.. smampu yg bley.. yg blakg2 x bley nak buat sye x buat..

buat masa dia nangis.