Cuci putih-putih pada lidah baby

Hai moms. Macam mana lagi cara nak hilangkan putih2 pada lidah baby yg makin menebal? Bahagian depan lidah bersih ja tp bahagian yg blakang2 tu sbb dalam sngt & susah nak masukkan jari + takut jari bergesel dgn lelangit baby + baby asyik tarik lidah kedalam. Sy dah guna kain lampin celup air suam & gunakan jari kelinking sbb kecik sikit kan. Then sy gunakan tongue cleaner kain kasa yg mcm putik kapas tu. Ponn susah nak hilangkan putih2 tu. Risau jgk takut melarat jadi jangkitan kulat

2 Balas

Hai. Boleh guna berus silicon untuk bayi tu. Tapi kalau saya guna kain bersih kena bersih hari² . Kalau melarat takut anak start tolak susu

2y ago

Tak perlu sental mommy. Asalkan bersih hari² . Nanti lama² dia hilang juga ok

lap guna napkin