Hye korang nk tye normal ke ank 1thn6bln masih ckp bhsa alien?

Ank aktif n mulut bising cuma tiada ayt bermakna lg..ad pon sesekali jek.

6 Balas

lain budak lain sis.. ade yg cpt dlm berjalan, ade yg cpt dlm berckp.. anak saya lmbat sikit dpt berjln tp tumbuh gigi awal.. mkn sikit2 naik berat bdn pun sikit je naik tp umur 1tahun 5bulan dh kenal a-z, dh tahu bilang 1-20, dh tahu warna, dh tahu anggota badan, dh tahu berkomunikasi lebih dari 5 words

sama la anak sy, kuat bebel tapi saya tak faham apa yg anak sy kata. asalkan ada beberapa perkataan mudah boleh anak sebut tu normal. sebab anak dah setahun lebih kan, at least kena ada juga perkataan bermakna. contoh nya nak, susu , mama, dada, dsb

anak kakak sy 3 tahun..ckp bahasa brazil 🤣🤣skrg Alhamdulillah dah cakap banyak sngt perkataan bermakna..yg penting kite kena ckp yg elok, jngn kite pon pelat..nnt lg susah anak nak belajar..

Normal anak sy pon sama dh 2 Thn dia skrg

Normal

normal