Tak Nak Tido Bawah ada tak mcm saya,anak langsung tak nak kena letak. Kalau tido hanya atas dada

Anak umur dah sebulan lebih

4 Balas

Normal. Tp kena ajar slowly utk bby tidur bawah. Bby sy awl2 mmg tido ats bdn. Dh nk hbis pantang, sy ajar utk dia tido bawah. Bila dh lena ats bdn, slowly turunkan ke tilam. Keep pantau. Now bby 8 bulan dh, sng je tido bawah. Tido ats dada nk bg lena 5-10 mnit shj.

normal sis. baby saya pun mcmtu. jadi apa saya buat, bila dia dah lena baru saya alihkan dia ke tilam dia. tilam baby saya berbentuk U jadi dia rasa mcm dipeluk. alhamdullilah mmg lena. sis cuba cari dkt shopee nama tilam tu sunveno portable baby pillow.

1y ago

Terima Kasih tipsnyaa

sme.. sblum letak kt tilam tu, kne make sure anak da btol2 lena.. lps tu jgn letak bby tlentang kt tilam, letak mngiring pas tu kepit kn dgn bntal kiri kanan..

1y ago

Terima Kasih tipsnyaa

sma mcm sya sbulan lbih nk dkung je tpi sya letak susu ngiring kdg lena jp kdg tk lena2