CHEESE POTATO WITH RICE

Anak tak suka nasi? Jom buat nugget nasi! Shhh! Bonda je yang tahu... ? . Senang nak travel Bonda goreng pagi pastu buh dalam bekas petang tu suap je terus! Karbo vitamin protein pun lengkap dalam satu hidangan. ? . Cheese potato with rice (nak panggil nugget nasi pon boleh) ??? . Nasi - 1/2 cawan Kentang - 2 biji Carrot - 1/2 batang Cauliflower - 1/2 cawan Ayam - 1/4 cawan Cream cheese - 1 sudu kecil Tepung jagung - 4 sudu besar (membukit) Cara penyediaan: . ? Stim (ayam+carrot+cauliflower+kentang). ?Tunggu sejuk baru blend kering semua bahan-bahan dengan nasi dan cream cheese kecuali tepung. ?Gaulkan bahan-baban blender tadi dengan tepung masukkan sikit-sikit sampai boleh dibentuk ?Nak bentukkan tabur sikit kat tangan dengan tepung baru tak melekat kat tangan ?Gorengkan sekejap dengan minyak sikit sebab bahan-bahan semua dah masak pastu angkat dan ngap! *Baki adunan Bonda kukus dan simpan dalam freezer nanti nak makan gorengkan je. *sesuai untuk bayi 8bulan keatas yang belum tumbuh gigi sebab potato cheese ni rangup diluar lembut di dalam. #cheesepotatostick #nuggetnasi #foodjourneyNAH

CHEESE POTATO WITH RICE
8 Balas

Bukan utk bby je sesuai. Utk anak2 yg da besar pun sedap ni. Mesti habis. 😍

😍😍wah..kena try ni...mekasih sis...share resepi

Wah, boleh la cuba nanti untuk baby boy mama

5y ago

Cuba laa . Jangan lupa share tau mama 😉

Wahhh😍😍😍

Macam sedap je..

Sedapnya😋🤩

Sedapny

🤤🤤

5y ago

😂😂😂