Susu formula ke rumah pengasuh

Hi mommies! Sy nk tnye pndpt.. ok je kn klau baby fully minum susu formula di rumah pengasuh? Sbb susu bdn memang ckup² untk baby df je..xmmpu nk pam..so maybe sy df baby sebelum hntr ke rmh pengasuh & lps ambil baby dri rmh pengasuh.. ok je kn? Ke mcm mne? Risau baby lapar.. #firstmom #bantujawab #newmom

1 Balas

Ofcourse breastmilk is better tp dgn situasi sis should be ok je. Cuma mungkin ada masa baby akan kurang nk nyusu sbb confuse kjp botol kjp breast. Masalah ni mmg normal bila campur mcm tu, paling2 pn klu sampai tahap mmg baby x nk nyusu, terpksa guna botol with fully using formula sbb sis x dpt nk pump kn. apa2 pn boleh try. Asalkn baby x lapar & dpt membesar dgn baik