Mata bertahi bayi 1 bulan

Anak sy mata dia bertahi knpa ye😔

7 Balas

Baby saya haritu mata bertahi lendir kuning lepas 5 hari lahir. Terus pergi hospital dan kena refer klinik pakar. Doktor bagi ubat titik dan setiap hari kena pergi hospital untuk cuci mata sampai sihat.

jika mata bertahi tanpa warna merah normal. Nurse dan doktor ckp nnt ia ok sendiri sbb salur tahi mata baru nak berfungsi bg sesetengah bayi. bersihkan dgn tuala bersih yg direndam air suam

biasanya kerana ibu makan ubat herba atau minum herba terlalu banyak. boleh jika puan nak minum herba tapi perlukan sukatan yg betul dalam sehari agar baby tak panas.

My son pun ada tahi sebelah mata. Dr yg treated my son said it was normal. Cuma kena bersihkan selalu. Lama2 nanti tahi akan hilang sendiri

Mungkin ada infection. Sementara bawa ke klinik boleh bersihkan dengan kain yang lembut

Kena bersihkan selalu tapi kalau biar jadi infection

banyak ke? risau ada infection so bawa pergi check.